Hvem er de giftede døde?

Når du gjør et løfte om å være sammen med en annen person så lenge du begge skal leve, vows du å være i live i ekteskapet ditt. Å gjøre ellers er å kaste bort Guds mest dyrebare gaver – liv og tid.

– Dr. Robin L. Smith
En annen slags død

Hver dag står to mennesker i deres kjærlighets helligdom og lover å være sammen «til døden gjør oss del. Hvis du er som de fleste av oss, har du en tendens til å bare se på den bokstavelige betydningen av dette løftet – den fysiske døden som vil ødelegge ekteskapsforbindelser mellom brud og brudgom.

Men den sjokkerende virkeligheten er at mange par blir gift lenge etter deres død. De er «gift, gående og død». Du ser, døden de har opplevd er en åndelig snarere enn en fysisk.

Denne åndelige døden oppstår når en person velger å forbli i et ulykkelig, lovløst (og ofte) voldelig ekteskap. Ironisk nok tror disse individene at de hedrer sitt løfte om å være sammen med sin ektefelle så lenge de begge skal leve, men deres ånd og sjel er allerede omkommet.

Dessverre har jeg observert alt for mange mennesker som blir medlemmer av de vandrende døde fordi deres forhold dræper selve essensen av hvem de er.
Skiltene

Hvis du ser og hører godt nok, vil du legge merke til skiltene: et alltid klar smil som ikke reflekteres i øynene. Det lille hintet av angst og foraktighet hørte i stemmen når de snakket om sin ektefelle. Oppsigelsen uttrykte når de besluttet å ikke forfølge deres håp og drøm fordi deres partner har overbevist dem om å «møte virkeligheten.»

Selvfølgelig er spørsmålet ofte blitt hevet om hvorfor folk velger å forbli i elendige ekteskap. Men kanskje et bedre spørsmål bør være, hvorfor bestemmer folk å inngå usunne forhold til å begynne med?

Hvorfor velger en mann en kvinne som emasculates og belittles ham ved enhver anledning? Hvorfor ville en kvinne ikke pakke hennes poser aller første gang hun er mentalt, verbalt eller fysisk mishandlet?

Min personlige følelse er et sted underveis, selvtillit har blitt alvorlig skadet. Dette er den eneste grunnen som helt kan forklare hvorfor noen ville velge en levetid for lidelse.
Den bruddte ekteskapskontrakten

Når en person sjekker ut av forholdet sitt ved å være følelsesmessig fraværende eller fornærmende, har han allerede brutt ekteskapskontrakten sin. Å forbli i en slik union vil resultere i at du mister deg selv, og muligens også livet ditt.

La meg ta et øyeblikk for å forklare at jeg ikke er anti-ekteskap. Jeg er bare imot unødvendig lidelse. Spør deg selv dette spørsmålet – på slutten, vil du at hovedsteinen din skal lese, «her ligger Jill. Hun hengte seg der med Jack til den bitre enden ?!»
For å konkludere

Endelig er sannheten misbruk og lidelse er lik ikke kjærlighet. Det har aldri, aldri vil. Hvis forholdet ditt dreper ånden din, må du bestemme om du skal velge selv-kjærlighet og bevaring, eller livet av elendighet.

Mitt dypeste håp er at du velger den førstnevnte. Noe mindre ville være et tragisk avfall.